ZC BRUGGE WIL VOLGEND SEIZOEN EEN EIGEN ZAALVOETBALSCHOOL STARTEN

Posted: wo, 13/10/2021 - 13:46 | By admin


“Voor alle niveaus vanaf zeven jaar”

BRUGGE - Ruim een jaar geleden veranderde ZVV Cercle Brugge naar ZC Brugge en er zijn plannen om volgend seizoen met een eigen zaalvoetbalschool te starten.

“Waarschijnlijk in de sporthal van In Ter Groene Poorte, toch wel de bakermat van onze Brugse zaalvoetbalvereniging”, vertelt bezieler Nic Van Belle. “Binnenkort houden we daar twee testtrainingen om volgend jaar heel laagdrempelig te kunnen starten, foot and fun, voor iedereen toegankelijk, zowel competitief als recreatief. En dat voor alle niveaus vanaf zeven jaar.”

Dit seizoen

ZC Brugge pakt dit seizoen uit met ZC Montreal Sport Brugge in de Vlaamse competitie in de nieuwe sporthal Xaverianen in Sint-Michiels, ZCB Sport 2000 in eerste provinciale en ZCB Nuova Linea en ZCB Bakker Lau in derde provinciale A in Hof ter Straeten in Varsenare, waar ook de jeugd speelt. Vooreerst gaat het hier om de G-ploeg onder leiding van Glenn Vanderhaegen met circa 17 spelers die niet in competitie aantreedt. In de Jeugdcup zal teammanager Mario Baert met zijn Witte Duivels U15 aantreden.

Daarnaast zullen er nog twee nieuwe jeugdploegen aan de aftrap verschijnen: ZCB Oona Travel U15 met Nic als coach, en ZVV All Stars Brugge bij de miniemen.
Voor dit seizoen beschikt ZC Brugge over bijna dezelfde spelers. De ambitie in de Vlaamse competitie is in de eerste plaats goed kunnen meedraaien, met de bedoeling wekelijks toch een 7 tot 10 vaste namen op het scheidsrechtersblad te krijgen. “Om een hechte groep te smeden”, aldus Frédéric Warnauts die aan zijn vijfde seizoen als voorzitter begon. De Vlaamse competitie startte op de eerste speeldagen met maar liefst vier matchen met een forfaitscore. Medepionier Ivan Vanderhaegen vreest zelfs voor de competitie waar de fanionploeg van ZC Brugge in uitkomt. “Voor de organisatoren heb ik een boodschap: De koe van de pastoor eet iedere dag mals gras, maar eerlijk zijn tegen jezelf leidt tot de beste relatie met anderen.” “Wij zijn de eerste ploeg die op verplaatsing, op bezoek in Kras Antwerpen én VV Eernegem, zijn verantwoordelijkheid opnam”, pikt Van Belle in. “Hoe het verder zal evolueren, weten we niet. We hebben alvast onze formule naar de omstandigheden aangepast, met een bredere kern die de twee competities spelen, zowel de Vlaamse als eerste provinciale.” 

Artikel KW - ACR 24/09/2021

Op de foto:
Het bestuur van ZC Brugge: Frédéric Warnauts, Jeroen Demeulenaere, Brecht Goethals, Ivan Vanderhaegen, Timo De Witte, Glenn Vanderhaegen en Nic Van Belle. (foto ACR)

 

 

Other Posts