VERS VAN DE KW-PERS: ZC BRUGGE 2021/2022

Posted: zo, 26/09/2021 - 11:41 | By admin


ZC Brugge maakt zich op voor nieuw zaalvoetbalseizoen

In het zaalvoetbal is het zowel provinciaal als in de Vlaamse competitie nog even wachten op de reeksindelingen. ZC Brugge, voorheen ZVV Cercle Brugge, pakt alvast uit met vier teams in competitie en een nieuwe jeugdploeg.

Ruim een jaar geleden veranderde ZVV Cercle Brugge in de Vlaamse competitie van naam naar ZC Brugge. “De Z staat voor zaalvoetbalvereniging, met de C kun je alle kanten uit. Een supporter van Cercle kan er Cercle van maken, een blauw-zwarte fan kan er Club in zien”, zei hoofdtrainer Nic Van Belle bij de voorstelling.

Alle teams onder ZC Brugge

Nu gaan alle teams van het voormalige ZVV onder ZC Brugge spelen. De ploeg in de Vlaamse competitie zal de thuiswedstrijden op vrijdagavond om 22 uur afwerken in de nieuwe sporthal Xaverianen in Sint-Michiels. De andere teams, één in eerste provinciale en twee in de laagste provinciale reeks, blijven in het sport- en cultuurcentrum Hof ter Straeten in Varsenare, net als hun wedstrijden bij de jeugd. “Hier gaat het om de G-ploeg die niet in competitie aantreedt en de jeugd onder leiding van Mario Baert, met één ploeg in competitie en één niet. Daarnaast starten we nieuw in competitie met een team bij de U15, met Nic Van Belle als coach”, weet Frédéric Warnauts die aan zijn vijfde seizoen als voorzitter begon.

‘Hechte groep smeden’

ZC Brugge kwam vorig seizoen door corona net als alle andere zaalvoetbalploegen zo goed als niet in actie. “Gelukkig bleven de sponsors ons trouw. We zijn hen hiervoor dankbaar, want ook voor velen was het coronajaar als een zelfstandige niet gemakkelijk.”

Voor komend seizoen beschikt trainer Nic Van Belle over bijna dezelfde spelers, dus ook met Martijn Debbaut, de bekende Oostendse freestyle voetballer en panna speler. “Onze ambitie met de eerste ploeg in de Vlaamse competitie is op de eerste plaats goed kunnen meedraaien, met de bedoeling wekelijks toch zeven, acht tot tien mensen op het scheidsrechterblad te krijgen.” “Om met hen een hechte groep te smeden. Dan ben ik ervan overtuigd dat we over een goed team beschikken”, vindt de voorzitter. “Langs deze weg wil ik ons bestuur, en enkele noodzakelijk dragende krachten zoals Renzo Jacobs bedanken. Zonder hen zou onze vereniging niet zover kunnen staan.”

Geen nieuwe spelers

ZC Brugge heeft er voor komend seizoen geen nieuwe spelers bijgehaald. Maarten Munaron (terug naar Futsal) en Alessio Billiet (enkel nog veldvoetbal) zijn er niet meer bij. Trainer Nic Van Belle beschikt over de volgende spelers: Steve Dupont, Emiel Debruyne, Waiel Boutour, Timo De Witte, Michael Trancez, Jason Vienne, Martijn Debbaut, Frédéric Warnauts, Steve Tant, Di-Matteo Dobbelaere, Quinten Serkeyn en Simon Stevin.

Artikel KW - ACR 01/07/2021

Other Posts